Friday, September 23, 2011

sketsa dunia 2

ASSALAMUALAIKUM

pagi-pagi cheq dah update blog...hehheee..
kompom pelik kan..yela selalu update malam-malam..
sekarang tidak lagi..itu menandakan cheq bangun awl hari ney..hahahaa..
pelik kan semalam cheq buat topik pasal SKETSA DUNIA..
hari ney pon sama..
cheq keep wondering...
kenapa manusia ney tak menghargai apa yang ada depan mata dia??
bila dah hilang baru nak cari..nak menyesal...
masa ada buat tak nampak...serius tak paham...
kita hargailah apa yang ada depan mata kita...
even benda tue kecil then nampak macam tak bernilai..tapi hargailah...
menyesal kalau hilang ney...
cheq tak mau benda yang cheq sayang hilang...
even benda kecil pon..
cheq sayang...jaga baik-baik...

Thursday, September 22, 2011

sketsa dunia

ASSALAMUALAIKUM

cheq nak story la sikit kenapa cheq tak update blog lama..
ada ke yang nak tau...
hahahhaaa....ada cheq kisah..
cheq busy ngan final exam sekarang...
dah dua paper dah cheq amik..
tinggal lagi 3 paper..
disebabkan ada gap...
cheq balik la kampung....home sweet home...
tapi cheq tersentap...
hampa tau tak makna sahabat romantis??
ada beza ka ngan sahabat biasa or best friends???
sumpah cheq tak paham...
apa pon cheq berserah la...
nak jadi apa lepas ney biar la..
cheq ney bukan kuat macam orang lain...
senang nak menangis..tersentuh lagilah...
sedang belajar menerima hakikat...
mungkin tue la yang terbaik buat cheq..
mencintai bukan untuk dimiliki...

dengar la lagu ney....then pahamkan sendiri

Monday, September 12, 2011

banjir lagi

assalamualaikum....
sowi la coz lama cheq tak update blog..
busy sikit...biasa la..hujung-hujung nak final ney..macam-macam kena buat...
dengan assigment...presentation untuk entreprenuership lagi...
kekadang ur macam nak pecah kepala...
penah sekali terpikir nak benti ja belajar...
tapi atas nasihat kawan-kawan hidup perlu diteruskan...
aiceeeee....
ok..ney pasal semalam punya cerita...
semalam satu hari hujan turun...
lebat gila bak hang..hehheee
nak keluar beli makanan tengahari pon tak boleh...
malam tue baru la sempat nak keluar beli makanan..
itu pon nasi tak da..terpaksa la makan kuey teow...
sedih lak rasany hidup ney..baru rasa macam duduk oversea..hahahaa


hari ney punya cerita pulak...
kelas pagi pukul 8 tue telah lah tak pegi...
sebab hujan..then ada kelas pukul 11..
disebabkan tak hujan...cheq ngan membe pon siap-siap la..
iron baju kurung segala bagai...
semangat pergi panaskan enjin Motor...
keluar umah...dengan lafaz bismillah cheq pon bawa la moto..
last-last dah separuh jalan..nampak signboard..
AWAS!!!! KAWASAN BANJIR DIHADAPAN
mula-mula pikir tak serius la...
kedepan la sikit...
sekali tengok...alamak..
macam mana nak pergi...kalau naik kereta boleh la..
tapi moto ney..
mau sampai kelas basah abis ney...pikir punya pikir ngan membe..
kitowang amik keputusan tak payah pergi kelas...
heeee...
balik rumah makan nasi goreng aje...


tue la story hari ney ngan semalam..
hahhaa...dugaan melanda...

Saturday, September 03, 2011

raya oh raya..

assalamualaikum...
SELAMAT HARI RAYA ye sahabat-sahabat blogger...
raya sakan la korang ea???
cheq raya tak banyak berjalan pon..

gamba senget..hahah

raya first g BETONG, THAILAND..
tue dah memang kewajipan time raya...
satu family pergi...dapat makan laksa tahiland..sedap bak hang..
hahaa..
raya kedua pergi rumah mak sedara kat MERBOK..
ada jamuan sikit...
raya ketige pergi rumah mak sedara di ALOR STAR..
pergi tengok tok belah mama...buat konvoi pergi..heee..seronok-seronok..
sepanjang raya ney best la..sebab dapat jaga baby...
anak sepupu..berat 4 kg..tp baru 3 bulan..nak tengok besar mana??
ce tengok bawah ney..



comel sangat-sangat...nama IMAN HAZIM BIN MOHD SALIMI
sekarang dia dah balik terengganu..
rindu sangat-sangat nak cubit dia.tengok dia gelak...

ok2...duet raya korang dapat banyak mana???haaa!!!
che even dah umo 20, tp duet raya still dapat lagi tau..
heee..pergi rumah siapa pon mesti dapat..bila dapat tue abah ngan mama senyum je..
yela dah anak diorang ney umo dah 20..duet raya still ada orang nak hulur..
heee..

hari ahad dah balik arau...bored..malas nak balik...nak buat2 lupa jalan boley..
hehhee...
tue je nak cerita...
enjoy this video..*colourful*
video

HAK MILIK NUR SHAHIRAH BINTI AHMAD