Monday, October 17, 2011

grab this opportunity


Assalamualaikum..

my FL contact me back after many years disappear from my life...
rasa macam nak pitam ja..bila FL telefon then tanya ney Shahirah kan...
time tue cheq speechless..tak tau nak uat ap...
yela..dulu tunggu sampai bertahun-tahun..try search kat fb..
sebab nak tau perkembangan hidup FL..tanya membe kalau tau number telefon FL.
macam-macam cara buat..sebab nak tau pasal dia ja..

last sekali masa sem satu kat uitm..cheq dapat number telefon dia..
start la contact FL tapi FL macam nak jauhkan diri..
cheq sabar ja..bila cheq tau information yang FL bagi kat cheq tue semua tipu..
mungkin Allah nak tunjuk..cheq dapat tau pasal FL dari orang terdekat FL..
time tue baru cheq sedar yang FL mungkin nak lupakan cheq...

cheq mula start hidup baru...kenal-kenal dengan orang lain..
tapi banyak kawan ja..tak boleh nak jadi istimewa..
kalau kapel pon kejap ja..then clash...
macam playgirl dah..hahahaa...

tapi smpai satu hari..my life change..
when first time you talk on phone with me..
start dari hari tue...hari-hari cheq dengan FL mesej..
yela cian FL...kena buat operasi..dalam hutan...
macam-macam masalah FL kongsi...
cheq selalu nak FL gembira ja..
kadang-kadang gaduh biasa ja..
yela..takkan nak sama ja hari-hari..tak best la..






FL sekarang tak macam FL dulu..
FL sekarang dah matang..dah selalu pikir kedepan..
FL selalu pesan dekat cheq..
"sha dah besar..kena la fikir macam orang dewasa"
cheq selalu cakap yela..nak gurau sikit pon tak bley..heee


cheq dah tau sebab FL tak nak contact dengan cheq dulu..
sebab nya biar la cheq je yang tau..





orang cakap kalau cinta pertama datang balik..
maksudnya tu la jodoh kita..betol ka??
cheq pon tengah pikir..
sampai sekarang tak dapat jawapan lagi...

apa pendapat rakyat..hehe

2 comments:

~predator~ said...

Rakyat ikut tuan puteri jerrr....hehehe

shayat ahmad said...

predator~ mcm tue lak pak cik...

HAK MILIK NUR SHAHIRAH BINTI AHMAD