Monday, May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI

assalamualaikum....
tadi cheq jalan-jalan sambil cari contest, cheq terbaca segmen abang BEN ASHAARI ney...
hampa kalau nak join click kat banner tue ye...
ok..
kali ney segmen mengenai CINTA...teruja bila tengok tajuk ney kat blog abg BEN...
let's begin...

DUNIA PERCINTAAN
bagi cheq dunia percintaan ney tak la best sangat...for me...bercinta zaman sekarang tak macam bercinta zaman dulu kala..kalau dulu-dulu ada adap bercinta...tak ley nak pegang-pegang...nak lebih-lebih..ada batas-batas la makna kata..tapi sekarang..sesuka hati ja...susah nak cari yang ikhlas...semuanya nak ambil kesempatan... 


MY EXPERIENCE
based on my experience, orang lelaki ney ada jenis dia..yang paling cheq tak suka jenis yang..bila nak tackle or mengorat...mesej selalu..ambil berat...tanya itu ini...nak tunjuk yang diorang tu boleh jaga kita(pompuan) la..bila dah dapat..means couple...mula la nak abaikan..buat macam sehelai kertas kajang yang diperlukan time exam..dah tak diperlukan..abaikan ja...bila sampai time nak exam..tercari-cari..sakit sangat bila ada dalam situasi tu...tapi apa boleh buat..sabar jelah banyak-banyak...


OPINION
okey...antara bercinta dulu dengan menikah dulu...cheq pilih bercinta dulu..zaman sekarang tak macam zaman dulu..zaman dah berubah..so kena la ubah style..kalau dulu mak dan ayah yang tolong pilihkan..tapi sekarang anak yang pilihkan..bukan untuk mak atau ayah..tapi untuk diri sendiri..manusia zaman sekarang pandai berpura-pura...lebih baik bercinta dulu..kenal si dia...baik ke tidak...dah yakin baru..buat apa yang patut...jangan time bercinta dah macam suami isteri..memang tak merasa la manis perkahwinan...
haaaa...tue la pandangan cheq...dah macam doktor cinta...
tapi tue semua ikhlas dari hati...

6 comments:

wanie misa amane said...

setiap pasangan mempunyai pengalaman percintaan yang berbeza-beza dan cuma pasangan tu je tau isi hubungan mereka kan ?

shayat ahmad said...

betol2...
ada yang indah..ada yg tak...
hanya mereka yg mampu mencorakkan perhubungan mereka...

fatin syafawati said...

wahhh hebat noyh cik shayat kita berkata-kata skg hahaha..btw please follow my blog ok http://anakbadak.blogspot.com/

shayat ahmad said...

hahahaaa...pandai ka aten????tue suma dri ati..hahaha

Abang Stalker said...

hai doktor cinta.. ;)

bkn main berjela2 pndgn dia.hehe..pengalaman yg pntg ye.

shayat ahmad said...

abg stalker ~ hahaa...suma kuar dri ati..

HAK MILIK NUR SHAHIRAH BINTI AHMAD