Wednesday, July 13, 2011

all about her....

...salam...
dah lama cheq tak update blog....
lama sangat-sangat...
so hari ney disebabkan cheq tak pegi kelas...
cheq pon nak update la blog cheq yang dah bersarang ney...

kali ney nak cerita pasal NAJWA LATIF..
korang kenal tak??
cheq pon baru nak kenal-kenal...
dulu tak nak amik tau pon...
tapi disebabkan YANG MULIA TUAN BESAR cheq asyik ceritakan...
cheq pon ada perasaan jealous...hahahaaa...
siyes jealous...sampai nak beli baju segala bagai...
last-last bukak youtube..
then cheq search la pasal najwa latif...

NAJWA LATIF TUE SAPA???


  • Siapa Najwa Latif? 

Ok, nama saya kalau ikut kad pengenalan ialah Imratul Najwa bte Abdul Latif. Saya mungkin dikenali sebagai najwalatif atau wawa atau najwa dikalangan anda semua :) Saya bersekolah di Temenggong Ibrahim Girl School, Batu Pahat. Saya berumur 16 tahun. Hobi saya adalah bernyanyi-nyanyian. Dulu, banyak juga involve dengan pertandingan nyanyian dan persembahan tetapi waktu tu hanya saya dan suara :) Awal tahun 2010, saya telah jatuh cinta dengan satu instrument yang mengubah hidup saya which is guitar :) Saya boleh kata yang saya ni sangat amat obses dengan gitar sbb benda itu sangat membahagiakan saya. Saya decide untuk buat video di youtube pada 17th of August 2010. Ini adalah kerana saja nak share lagu yang saya suka dengan smua orang tapi kebanyakan cover yang saya buat, ada my own touch sikit lah kannn. Alhamdulillah video saya diterima ramai. Terima kasih daun keladi :D Tehee Currently, I have like 5 guitars and the most expensive one is Epiphone yang ayah saya baru belikan dalam Oktober tahun lepas. Oh yaa,I'm in love :) 


  •  Kenapa NajwaLatif?

Okay, as you all know, nama saya memang Imratul Najwa kan? Kalau saya guna nama Imratul Najwa itself, memang terbelit-belit lah kan lidah nak sebut. Panjang plak tu. Pfftt. Tapi, kalau saya guna najwa pulak, orang akan macam "eyh, najwa mana? Najwa yang feat dgn too phat ke? Najwa yang penyanyi arab tu ke? " Haha perasan lah kau wawa. Okay, back to the story. Jadi, I decided to combine my name dengan my ayah punya nama. SO, tadaaaaa. I'm NAJWALATIF y'awww :"D

  •  Why Singing and publish video dekat youtube?

Kan? Kenapa nyanyi ? Kenapa bukan menari ke, memasak ke? Hahaha well, Ini adalah kerana menyanyi adalah benda yang I'm good at. So, why not let the world hear what I'm singing kan? Saya melihat youtube sebagai satu medium untuk menunjukkan bakat dan menyebarkan kasih sayang melalui lagu kepada dunia. Walaupun tak lah satu dunia yang tengok video saya, tetapi orang-orang yang saya sayang boleh tengok saya dimana pun saya berada kann? Jadikan youtube sebagai satu medium yang positif. Apa-apa pun, mesti bergantung pada niat kann? Hee :)

  • Apa kenangan manis tahun 2010?

Alhamdulillah, saya patut cakap yang I'm a very lucky girl in this year. Banyak kejayaan saya dapat capai. Saya dapat buat keluarga saya bangga dan sebagainya. Saya mula dikenali pada tahun ini. Banyak dugaan yang saya harungi untu bermain gitar. Ada yang memuji, ada yang mengkritik dan sebagainya But, sebab itulah I've grown so much :) I become a better person. Saya ambil peperiksaan PMR pada tahun ini, dan I have to say yang saya sangat berpuas hati dengan apa yang saya dapat. I got 7A and 1B, and that is the greatest gift yang saya boleh bagi pada ayah dan mama saya serta adik beradik yang lain. Dalam nyanyian juga, saya banyak dijemput untu membuat persembahan di area Johor. Pada akhir tahun, saya dijemput untuk membuat persembahan opening untuk dinner akhir tahun salah satu sekolah di Kuala Lumpur Bersama saya pada waktu itu membuat persembahan adalah, Monologue dan Liyana Fizi :) Itupun salah satu kenangan yang awesome pada tahun 2010.

  • Apa expectation untuk 2011?
Alhamdulillah, sebab saya semakin dikenali apabila memasuki 2011 ini. Even fan page saya di FBtelah mencecah 1.6 k. youtube saya pula telah mendapat 116395 viewer tidak sampai setahun. Saya betul-betul bersyukur. I met many amazing person macam CikEpal yang sanggup luangkan masa buat review mengenai saya dan featured saya dalam blog dia. Dan yang lain-lain juga yang buat review, drop by untuk say hello di fb saya dan sebagainya, terima kasih :) Hanya Tuhan yang dapat membalas budi kalian. Terima kasih atas sokongan :) Jadi, saya tak harapkan pape yang besar untuk 2011. Cukup sekadar I can do well in my studies, I success in my singing stuff and dapat ramai lagi kawan-kawan baru. InshaAllah I wanna change and become a much better person . I will try as best as I can to make my parents, my siblings, and you :) proud. 

  •  Lain-lain?
I just wanna say thank you dekat ayah and mama sbb bg wawa peluang untuk belajar lebih mendalam lagi dlm bidang muzik dan sanggup meluangkan masa untuk hantar wawa dan sebaginya, i love u ! Terima kasih pada ayah sebab belikan gitar and masukkan wawa ke kelas gitar dan lain-lain. Thanks to all blogger yg tulis entry psl saya, really appreciate it  :) . Jujur tak tahu nk cakap terima kasih mcm mana smpi lupa apa nak tulis  haha. Ok , i guess tu je kot untuk pengenalan ni.  And before that.
(copy paste from blog najwa latif )

persepsi cheq kat najwa latif...totally change...sedap suara dia...lembut..
sedap kalau dia nyanyi lagu english...nice sangat...
patut la yang mulia tuan besar minat sangat..heheee...

korang dengar la ye...
ney lagu dia...sedap juga..

ney pon best....

lagu english yang najwa latif nyanyi n cheq suka dengar...
..price tag..

marry you...

hope korang suma suka...

2 comments:

Abang Stalker said...

awek lme ni.. :P tetbe je.hahaha

si najwa ni pun x knl.hehe ^^


suara dia mmg best pun,dgr price tag ni trjatuh hati tbe2. *_*

shayat ahmad said...

abg stalker ~ sedap sgt klo dy nyanyi..abg bila lagi??

HAK MILIK NUR SHAHIRAH BINTI AHMAD